Nieuws

Een overzicht van bedrijfsnieuws en projecten in uitvoering

Bakker Natuursteen werkt mee aan nieuwe verbindingen . . . .

26 juni 2015

In opdracht van Bam Infra gaat Bakker Natuursteen de natuursteen afwerking realiseren voor het Haags Startstation Erasmuslijn in Den Haag.

De engineering afdeling van Bakker Natuursteen start in juni van dit jaar met het maken van de overzichtstekeningen, aansluitdetails en de bijbehorende uitvoeringstekeningen voor het produceren van ca. 1400 m2 Chinees graniet G654  en de legplannen die benodigd zijn voor de montageploegen die in het eerste kwartaal van 2016 starten met het aanbrengen van het natuursteen.

Den Haag Centraal is het start- en eindstation van de Erasmuslijn, de metrolijn die Rotterdam met Den Haag verbindt. Het is onderdeel van het grotere project Randstadrail. De metro’s stoppen op Den Haag Centraal nu nog op spoor 11 en 12, maar in 2016 krijgt de metro een eigen station. Wanneer de nieuwe halte klaar is, worden de sporen 11 en 12 weer in gebruik genomen voor de treinen van NS.

De nieuwe halte wordt direct naast en half boven het busplatform gebouwd. De metrohalte komt op palen, tussen het busplatform en het Nationaal Archief, in de Anna van Buerenstraat. De metro’s stoppen straks net buiten de nieuwe stationshal, maar de kap van de halte loopt wel door tot in de hal. Reizigers kunnen daardoor altijd droog van de HSE naar het station.

 

Nieuws