Laat mijn vloer weer stralen

Een mooie vloer heeft recht op goed onderhoud.

Heeft u een marmeren vloer en vraagt u zich af hoe u deze het beste kunt onderhouden? Als leverancier en producent van kwaliteitsvloeren weten wij als geen ander wat uw vloer nodig heeft om in goede conditie te blijven.

Wij hebben onderhoudsoplossingen voor alle problemen met uw marmeren vloer, de meest voorkomende zijn: slijtage, ingetrokken vlekken en vervuilde voegen

 

 • SLIJTAGE aan de stenen
   

 • ingetrokken en/of doffe VLEKKEN
   

 • vervuilde voegen

   

Slijtage is herkenbaar aan het verschil tussen de plekken in huis waar veel of juist weinig gelopen wordt.

Landelijk wonen betekent vaak sneller slijtage en ook op de begane grond heeft uw vloer uiteraard meer te lijden dan in bijvoorbeeld een etagewoning.

Marmer is een kalkhoudende steensoort en daardoor erg gevoelig voor zuurachtige producten zoals wijn, sinaasappelsap, (drink-)yoghurt etc. Dit veroorzaakt een aantasting van de toplaag waardoor doffe plekken ontstaan. 

Bovendien is marmer in het algemeen een poreuse steensoort waardoor vloeistoffen zoals koffie, thee en wijn tot diep in de steen kunnen trekken met als gevolg: vlekken die niet meer te verwijderen zijn met dweilen of boenen.

Bij iedere steensoort wordt vaak een bijpassende voeg gekozen, in het geval van marmer zijn de voegen daarom vaak ook licht van kleur.

Helaas zijn juist de voegen vaak poreus waardoor ze na verloop van tijd door vervuiling donkerder worden. Dit wordt vaak als storend ervaren omdat het een wat verweerde indruk maakt.

 

een SPECIALIST OVER DE VLOER

Mocht u tegen één van de problemen aanlopen met uw vloer dan heeft u een specialist nodig om dit te reinigen. Ons onderhoudsteam beschikt over de juiste kennis en geavanceerde machines waarmee ook uw vloer weer kan gaan stralen. Mocht u daarom willen weten wat er voor nodig is om die glans weer terug te krijgen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende inventarisatie. In bijna alle gevallen zullen wij een voorstel doen op basis van één van de onderstaande behandelingen:

 

 • LICHT SLIJPEN

 • POLIJSTEN

 • impregneren

 • oude voegen verwijderen

 • nieuwe voegen aanbrengen 

 • VLAKSCHUREN

 • POLIJSTEN

 • impregneren

Wanneer een vloer bij aanvang al heel strak is gelegd, of wanneer er in het verleden al eens een behandeling is geweest waarbij de vloer is vlakgeschuurd, dan kan worden volstaan met deze behandeling.

De vloer wordt niet vlakgeslepen maar er vindt wel intensieve reiniging plaats waarbij lichte slijtageplekken en ingetrokken vlekken verdwijnen en uw vloer er weer zo goed als nieuw uit komt te zien.

Wanneer een vloer niet zo strak is gelegd steken sommige tegels iets uit. Juist daar slijt de vloer het hardst. Om dit te verhelpen is een veel intensievere behandeling nodig waarbij we eerst de oude voegen verwijderen om deze opnieuw te vullen met een 2 componenten voegmiddel dat bovendien vaak harder is dan de oude voeg. 

Door de voegen juist iets boven de steen uit te laten komen kunnen de voegen met het vlakschuren nagenoeg gelijk getrokken worden met de steen. Voordeel van deze methode is dat niet alleen het materiaal van de voeg harder en duurzamer is, ook onstaat er minder kans op het vollopen en daarmee donker worden van de voegen. Uw vloer ziet er na behandeling niet alleen echt als nieuw uit, hij blijft ook veel langer zo mooi. 

duur: 1 dag (vloeren tot maximaal 125m2) duur: ± 5 dagen (vloeren tot maximaal 125m2)

 

 

Laat ook mijn vloer weer stralen!

Zoals gezegd adviseren wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Wanneer u uw gegevens hieronder achterlaat zullen wij uiterlijk binnen 3 dagen contact met u opnemen voor een afspraak aan huis. U krijgt dan een vrijblijvend advies voor een onderhoudsbehandeling. Bellen kan uiteraard ook op 0592 - 26 10 66.

Nieuws