Laat mijn vloer weer stralen

Een mooie vloer heeft recht op goed onderhoud.

Heeft u een marmeren vloer en vraagt u zich af hoe u deze het beste kunt onderhouden? Als leverancier en producent van kwaliteitsvloeren weten wij als geen ander wat uw vloer nodig heeft om in goede conditie te blijven.

Wij hebben onderhoudsoplossingen voor alle problemen met uw marmeren vloer, de meest voorkomende zijn: slijtage, ingetrokken vlekken en vervuilde voegen

 

 • SLIJTAGE aan de stenen
   

 • ingetrokken en/of doffe VLEKKEN
   

 • vervuilde voegen

   

Slijtage is herkenbaar aan het verschil tussen de plekken in huis waar veel of juist weinig gelopen wordt.

Landelijk wonen betekent vaak sneller slijtage en ook op de begane grond heeft uw vloer uiteraard meer te lijden dan in bijvoorbeeld een etagewoning.

Marmer is een kalkhoudende steensoort en daardoor erg gevoelig voor zuurachtige producten zoals wijn, sinaasappelsap, (drink-)yoghurt etc. Dit veroorzaakt een aantasting van de toplaag waardoor doffe plekken ontstaan. 

Bovendien is marmer in het algemeen een poreuse steensoort waardoor vloeistoffen zoals koffie, thee en wijn tot diep in de steen kunnen trekken met als gevolg: vlekken die niet meer te verwijderen zijn met dweilen of boenen.

Bij iedere steensoort wordt vaak een bijpassende voeg gekozen, in het geval van marmer zijn de voegen daarom vaak ook licht van kleur.

Helaas zijn juist de voegen vaak poreus waardoor ze na verloop van tijd door vervuiling donkerder worden. Dit wordt vaak als storend ervaren.

 

een SPECIALIST OVER DE VLOER

Mocht u tegen één van de problemen aanlopen met uw vloer dan heeft u een specialist nodig om dit te verhelpen. Ons onderhoudsteam beschikt over de juiste kennis en geavanceerde machines waarmee ook uw vloer weer kan gaan stralen. Mocht u daarom willen weten wat er voor nodig is om de gewenste uitstraling weer terug te krijgen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende inventarisatie. In bijna alle gevallen zullen wij een voorstel doen op basis van één van de onderstaande behandelingen:

 

 • LICHT SLIJPEN

 • POLIJSTEN

 • impregneren

 • oude voegen verwijderen

 • nieuwe voegen aanbrengen 

 • VLAKSCHUREN

 • POLIJSTEN

 • impregneren

Wanneer een vloer bij aanvang al heel strak is gelegd, of wanneer er in het verleden al eens een behandeling is geweest waarbij de vloer is vlakgeschuurd, dan kan worden volstaan met deze behandeling. De vloer wordt niet vlakgeslepen maar er vindt wel intensieve behandeling plaats waarbij lichte slijtageplekken en ingetrokken vlekken verdwijnen en uw vloer er weer zo goed als nieuw uit komt te zien.

Deze behandeling wordt toegepast bij slecht (tegels liggen ongelijk hoog) gelegde vloeren met vuile voegen in combinatie met slijtage en ingetrokken vlekken.

Het is een zeer intensieve vorm van onderhoud / renovatie, maar wel met een super strak en mooi resultaat! Bovendien zullen de voegen die wij opnieuw aanbrengen (2 componenten) nooit meer vuil worden.

duur: 1 dag (vloeren tot maximaal 125m2) duur: ± 5 dagen (vloeren tot maximaal 125m2)

 

 

Laat ook mijn vloer weer stralen!

Zoals gezegd adviseren wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Wanneer u uw gegevens hieronder achterlaat zullen wij uiterlijk binnen 3 dagen contact met u opnemen voor een afspraak aan huis. U krijgt dan een vrijblijvend advies voor een onderhoudsbehandeling. Bellen kan uiteraard ook op 0592 - 26 10 66.

Nieuws